Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Вучевић: Дрина није граница, она је спона српског народа са обе обале реке

Пројекат под називом „Дани  Српске у Србији“ покренут је 2013. године са идејом да се Србији и њеним грађанима на увијек нов и јединствен начин представи Република Српска и њени потенцијали.
Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Он је ове године кренуо из Београда, а вечерас је стигао и до Новог Сада.

У Српском народном позоришту организовала се церемонија, а уприличена је многим познатим, новосадским лицима. Градоначелник Милош Вучевић је посетио манифестацију и одржао говор о томе колико треба да се држимо заједно јер смо ми, Срби овде и преко Дрине, тако најјачи.

„У нашој култури, у нашој традицији, у нашој вери је да волимо своју браћу, да не дирамо туђе, али да не дамо на своје. Зато су слога и јединство дубоко усађени у нашим коренима, и уписани у нашим генима.

Ми Срби из Панонске равнице смо одрастали и стасавали на сећању о нашим славним прецима који су остварили вишевековни сан о присаједињењу српске Војводине осталим српским земљама. То нам је остављено као завет ѕа будућност. Да се боримо и помажемо свом народу где год да је, да га снажимо још чвршћим везама са отаџбином, да будемо чврста брана сваком покушају да нас одвоје или разједине, да на ветрометини историје чувамо наше светиње, и да никада не престанемо да се боримо за њих, да никада не дозволимо да се униште корени постојања српског народа.

За све то смо најјачи када смо заједно, када смо јединствени. Јер и живот нас је учио да је највећа срећа кад имате са ким да поделите и победе, али и поразе. И да је најважније да имате чврст ослонац.

А Србија га има у братској Републици Српској.

Зато Дрина није граница. Она је спона српског народа са обе обале реке“, написао је Вучевић на Инстаграм налогу.

Novi Sad domaćin prve donatorske večeri Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“

Преузмите андроид апликацију.