Почетна > Нови Сад > Актуелно
Актуелно Нови Сад

Нови Сад домаћин прве донаторске вечери Хуманитарне организације „Срби за Србе“

Јуче је одржано прво донаторско вече Хуманитарне организације Срби за Србе са циљем да се дограде и адаптирају три куће и изгради просторије за прераду млека за укупно четири социјално угрожене породице.
Фото: НСУживо/Павле Пејић

Донаторско вече окупило је више од 200 званица из света спорта, музике, филма, привреде и сродних хуманитарних организација, који су својим доласком обезбедили конкретну помоћ за породице Тодосијевић из Крушевца, Ивановић из Бујановца, Лазаревић из Лесковца и Трајковић из Трговишта, које заједно броје 19 деце.

На почетку програма представљен је филм о досадашњем раду Хуманитарне организације Срби за Србе као и о реализованим пројектима у склопу претходних донаторских вечери.

Фото: НСУживо/Павле Пејић

Хуманитарна организација Срби за Србе носилац је Ордена Светог Саве од 2015. године и већ пуних 17 година пружа помоћ за социјално угрожене породице и заједнице широм Балкана, током којих је прикупила близу 10 милиона евра донација и са њима обезбедила вредну материјалну помоћ за више од 3.000 породица које заједно броје 14.500 деце, као и помоћ за више од 100 пројеката који су за циљ имали помоћ читавим заједницама. Рад Хуманитарне организације Срби за Србе помаже више од 70.000 донатора широм света, као и 450.000 људи путем друштвених мрежа.

„План је да се за три породице обнове куће, а за четврту изгради постројење за прераду млека. Ово је друго донарско вече, а циљ је да се сакупи 62 хиљаде евра колико је потребно да се испоручи помоћ за све четири породице“, рекао је председник Хуманитарне организације Срби за Србе Игор Рашула.

Pogledajte kako se zastava Srbije vijori na novosadskim pijacama (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.