Prosečna vekna hleba ima rok trajanja od 24 sata. Međutim, možete vratiti svežinu starom hlebu za nekoliko minuta. Stavite tvrdu veknu hleba pod hladnu vodu ili je potopite u posudu sa vodom.
Nije bitno da li je voda topla ili hladna. Dobro ga natopite.
Pecite hleb šest do sedam minuta u rerni zagrejanoj na 150 ili 160 stepeni Celzijusa. Ako imate veliku veknu hleba, pecite je 10 do 12 minuta.
Nakon pečenja, hleb će ponovo imati svež ukus, tako da ćete moći da uživate u obroku.
Ovaj kulinarski „trik” funkcioniše jer voda pretvorena u paru rehidrira unutrašnjost hleba i čini koru hrskavom.
Naravno, ne treba primenjivati ovaj savet ako je hleb prestar i buđav.
Najbolje je odmah ga baciti u smeće.
Jedenjem buđavog hleba povećavate šanse za oslabljen imunitet, a mogu se javiti i ozbiljni problemi kao što su oštećenje jetre i bubrega.
Preuzmite android aplikaciju.