Почетна > Србија
Србија

Волела бих да узвратим посету, чекамо новог премијера

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да треба да обави консултације у вези са званичном узвратном посетом Црној Гори, с обзиром да је председница владе у техничком мандату и истакла да ће свакако нови председник Владе Србије, без обзира да ли ће то бити она или неко други, посетити Подгорицу.
Фото: Танјуг/AP/Darko Vojinovic

Брнабићева је, на питање новинара да ли ће посетити Подгорицу, након што је премијер Црне Горе Дритан Абазовић званично посетио Србију, рекла да ће та посета бити реализована чим пре, али треба да види да ли има смисла да иде док је у техничком мандату.

„Волела бих да узвратим посету чим пре“, истакла је премијерка Брнабић.

Додала је у шали да жели много среће будућем премијеру Србије.

На питање о иницијативи Отворени Балкан, то јест да ли је у разговору са Абазовићем чула које су до сада биле препреке ЦГ да се прикључи, она је рекла да је Абазовић изузетно прагматичан политичар и да се са њим одлично разуме, пошто и себе исто сматра прагматичном особом.

Додала је да не зна шта су били разлози и да јој је Абазовић рекао да сада прикупља информације како би утврдили које би биле конкретне користи за привреду и грађане.

Брнабићева је поновила да је понудила Абазовићу сву потребну помоћ, информације и калкулације у вези са тим користима – колико смо сада примаљивија дестинација за инвеститоре, колико је смањено време чекања на граници, о умрежавању инспекција, помоћи у случају елементарних непогода и друго.

Abazović: Očekujem da imamo nove ambasadore u Podgorici i Beogradu

Преузмите андроид апликацију.