Почетна > Србија
Србија

Абазовић: Очекујем да имамо нове амбасадоре у Подгорици и Београду

Премијер Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је данас у да очекује да треба решити питање постављања амбасадора и да очекује да имамо нове амбасадоре Србије и Црне Горе у Подгорици и у Београду.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

На питање новинара да ли је црногорска влада спремна да поништи одлуку о проглашавању Владимира Божовиха персном нон грата уколико би Србија наставила да инсистира на томе да он буде амабасдор у ЦГ, Абазовић је рекао:

„Оно што смо разговрали (са премијерком Брнабић) је у духу добре сарадње и треба да имамо амбасадоре ЦГ у Београду и Србије у Подгорици. То је јако важно и за ове теме које су економског карактера. Да и они имају своју дипломатску мисију, као и код остваривања економске дипломатије“, рекао је Абазовић.

Очекујем да имамо нове амбасадоре у Подгорици и Београду, поручио је Абазовић.

Премијерка Ана Брнабић је, на питање новинара да ли је са Абазовиће разговарала и о питању изручења Светозара Маровића, затим кометар да би то требало да се мало убрза пошто њхему казна застарева за четири године, као и питање да ли је Абазовићу рекла чиме је то Маровић задужио Србију да га не изручује ЦГ, изјавила:

„Абазовић ми је још једном скренуо пажњу на то (питање). Надлежни органи и институције у Србији се баве тим питањем, тако да ћете ускоро добити одговор“.

Brnabić: Resetovati odnose Srbije i Crne Gore, da uđemo u eru dobrih odnosa

Преузмите андроид апликацију.