Почетна > Бизнис
Бизнис

Влада крипто распродаја, биткоин пао на кратко испод 21.000 долара

Биткоин је данас на кратко пао на азијском трговању испод 21.000 долара, пошто се панична распродаја криптовалута наставља, али се касније током трговачке сесије благо опоравио и креће се око нивоа од 21.800 долара.
Фото: Pixabay/MichaelWuensch

Највећа светска криптовалута пала је за скоро 14 посто у последња 24 сата, док је етереум ослабио више од 12 процената у истом периоду, према подацима Коинбејза, извештава CNBC.

„Све тренутно пуца, било да се ради о акцијама, о крипто имовини или било чему другом. Оно што видите на тржишту је страх, неизвесност и сумња“, каже Нирмал Ранга, шеф за трговање и техничке анализе на крипто берзи ЗебПеј.

Тежак нокаут крипто имовине у понедељак уследио је када су платформе за трговање попут Целзијуса и Бајненса зауставиле повлачења, а неке компаније су чак затвориле посао.

Из Целзијуса су саопштили да ће повлачења, замене и трансфери између рачуна бити прекинути због „екстремних тржишних услова“ и да би тај потез требало да „стабилизује ликвидност и пословање“.

У међувремену, Бајненс, највећа крипто берза на свету, блокирала је повлачење биткоина на више од три сата „због загушења трансакција што је изазвало гомилање налога и застој“.

Тржишна капитализација криптовалута пала је испод 1,0 билион долара у понедељак, први пут од фебруара 2021. године, показали су подаци са платформе Коин. Последњих дана са тржишта је збрисано око 200 милијарди долара.

До распродаје криптовалута дошло је пошто инвеститори углавном беже из ризичних средства услед страха од потенцијалне глобалне рецесије, док водеће централне банке широм света подижу каматне стопе како би укротиле инфлацију.

Биткоин је пао за скоро 70 посто са историјског рекорда који је достигао у новембру 2021.

Криптовалуте: Шта је BLOCKCHAIN?

Преузмите андроид апликацију.