Почетна > Бизнис
Бизнис

Више од половине путника одлучило да настави летовање после удеса

Након тешке саобраћајне несреће и судара са путничким аутомобилом грчких регистрација  на десетак километара од улаза у Грчку из правца Северне Македоније, код места Поликастро у општини Пајони Килкис, на националном магистралном путу од граничног прелаза „Евзони” према Солуну и Атини, познати су и детаљи удеса и судбина свих српских туриста који су путовали на летовање.
Фото: PrtSc/Radio-televizija Vojvodine/YouTube

Према свим до сада аутврђеним детаљима грчки аутомобил марке „бе-ем-ве”, у којем су, потврђено је, била тројица Грка и један руски држављанин и који су погинули у судару, изненада је, највероватније зато што је возач заспао за воланом, скренуо у леву коловозну траку и директно ударио у аутобус нишких регистрација у којем су били српски туристи.

После судара српски аутобус се преврнуо у канал поред пута.

У аутобусу Туристичке агенције „Скај сан тревел” из Ниша, који је у суботу поподне и увече са туристима из целе Србије кренуо за грчка летовалишта Ставрос, Аспровалта и друга у Солунској регији, поред двојице возача било је 78 путика.

Њих 53 је теже и лакше повређено и сви су возилима хитне помоћи из Килкиса, Поликастра и Сочуна пребачени у клиничке и болничке установе, и збринути.

У акцији спашавања путника из аутобуса, поред лекар ских екипа хитне помоћи и интервентних медицинских јединица, учествовали су и ватрогасци-спасиоци.

Нико од повређених путника из Србије, који су били у аутобусу који је доживео удес у недељу ујутру око шест по српском, односно седам сати по грчком времену, није био, нити је сада животно угрожен, али је на препоруку лекара део њих задржан на даљој дијагностици и терапији.

Десеторо путника, који нису повређени у удесу одлучило је да се врати у Србију, и по њих је агенција послала аутобус, док су 42 српска држављана наставили пут према одредиштима у којим ће летовати и већ су у Ставросу, Врасни, Аспровалти и другим туристичким летовалиштима источно од Солуна, рекао је Бојан Милосављевић, власник агенције.

Izraelski novinari: Srećni su turisti koji posete Beograd i Srbiju

Преузмите андроид апликацију.