Почетна > Бизнис
Бизнис

Израелски новинари: Срећни су туристи који посете Београд и Србију

„Када туризам у целом свету постаје све скупљи, на само пар сати лета авионом открили смо архитектонски рај, са изванредном гастрономском сценом, скривеним лепотама и ћошковима и предивном панорамом. Уз то, са приступачним ценама.”, изјавио је Јотам Авитан из утицајног израелског медија Авиејшн њуз који са још неколико новинара из Израела ових дана обилази Београд и Србију.
Фото: Unsplash/Tailor-Schmit

Туристичке организације Београда и Србије су у сарадњи са националном авио компанијом која организовале вишедневни боравак новинара из Израела како би привукла што већи број гостију из ове земље, каже пи ар ТОБ-а Јелена Станковић,

„Београд је веома жив и прелеп град, препун младих људи, што му даје посебну енергију. Израелски туристи овде уживају у обиласку града, доброј храни, ноћном проводу и шопингу„ каже инфлуенсерка Ринат Барак која је на свом профилу  објавила одмах препоруке за посету нашем граду.

Гости су упознали културне и историјске знаменитости, као и трпезу Београда и Новог Сада. Поред Народног и Музеја Николе Тесле, новинари су посетили Краљевски двор на Дедињу, Храм светог Саве, кулу Гардош и плато код споменика Победнику, крстарили су рекама, а током излета до Новог Сада, обишли су Петроварадинску тврђаву и једну од винарија на Фрушкој гори.

„Србија, а посебно Београд, одају снажан осећај историје, комбинован са модерном  културом. То се осећа у прелепим улицама, преукусној храни која је савршен спој традиционалног и новог, а понајвише у људима који су страствени у односу према свом наслеђу и поносни да то поделе са срећним туристима који посете ову предивну земљу”, написао је  Данијел Михаели, новинар угледног медија Мако.

„Није лако придобити израелске туристе јер спадају у госте посебних захтева и интересовања, али ми имамо све услове да их у наредном периоду угостимо у све већем броју, захваљујући директним летовима и богатој понуди”, додаје Јелена Станковић.

Makron: Bangladeš se obavezao da će naručiti 10 aviona od Erbasa

Преузмите андроид апликацију.