Почетна > Нови Сад
Нови Сад НС запошљава

Више од 450 радних позиција за младе у програму “Mоја прва плата”

Национална служба за запошљавање је 22. августа расписала Јавни позив за реализацију овогодишњег програма подстицања запошљавања младих „Моја прва платаˮ.
Фото: Pixabay/ccfb

У току је прва фаза реализације програма у којој послодавци имају могућност да огласе своје радне позиције на којима ће ангажовати младе људе без радног искуства.

До сада је ову могућност искористило 248 послодаваца са територије Јужнобачког округа. Они су огласили 462 позиције на којима желе да ангажују укупно 642 младих. До сада доминирају позиције из области информационих технологија, администрације, здравства и трговине.

Подсећамо послодавце да је рок за пријављивање за учешће у програму и оглашавање потребних радних позиција 22. септембар преко портала www.mojaprvaplata.gov.rs.

Након тога, уследиће пријављивање младих на оглашене позиције, почевши од 3. октобра до краја месеца, након чега у новембру месецу следи фаза избора кандидата и по окончању овог поступка, следи потписивање уговора и почетак реализације деветомесечног обучавања младих.

Планирано је да се у програм „Моја прва плата“ укључи до 10.000 младих старости до 30 година, са најмање средњим образовањем и без радног искуства који ће се на конкретним радним местима, уз подршку ментора, обучавати за конкретне послове 9 месеци. Право учешћа у програму имају послодавци и из приватног и из јавног сектора. Програм се реализује без заснивања радног односа.

Током трајања програма, Национална служба за запошљавање ће на месечном нивоу исплаћивати младима са средњим образовањем новчану накнаду у износу од 25.000 динара, док ће младима са високим образовањем исплаћивати 30.000 динара, уз уплату доприноса за случај повреде на раду и професионалне болести.

Овим програмом даје се могућност младима који немају радно искуство да обаве праксу на конкретним пословима код послодавца, у циљу стицања знања, вештина и компетенција за рад, како би на тај начин повећали своје могућности за запошљавање, а послодавцима могућност, да уз подршку, дођу до квалитетног и образованог кадра, унапреде своје пословање и инвестирају у развој људских ресурса.

Radna mesta kojima posreduje NSZ između poslodavca i radnika, 15. septembar

 

Преузмите андроид апликацију.