Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Видак Раичевић на трагу лека за карцином (ВИДЕО)

Млади научник из Новог Сада, докторанд на Природно – математичком факултету Универзитета у Новом Саду, Видак Раичевић на трагу је да пронађе лек за најопакију болест данашњице.
Фото: PrtSc/Youtube/Војводина уживо
У разговору са талентованим и младим научником портал Војводина уживо сазнао је како функционише “Тројански коњ” из његове лабораторије, који би једног дана могао бити лек за карцином:

Његов изум мења структуре молекула помоћу хемијских реакција, како би се на крају добио молекул “Тројански коњ”, који уместо да помаже ћелији да расте и умножава се, он је разара и уништава.

Видак је тренутно истраживач – сарадник на Катедри за органску хемију, поред тога, предаје у Гимназији „Јован Јовановић Змај“ ученицима који су уписани на програм “Надарени ученици за биологију и хемију”, он им је и ментор на такмичењима.

Изузетно знање, посвећеност и труд донеле су Видаку многобројне награде и признања, међу којима је и престижна награда “Михајло Пупин” коју додељује Матица Српска.

Видакова жеља је да остане у Србији, првенствено због тога што поштује рад и знање људи који су му га пренели, а циљ му је да он уради исто.

Kulturna stanica „Bukovac“ – mozaik kulture u dvorištu Fruške gore (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.