Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Културна станица „Буковац“ – мозаик културе у дворишту Фрушке горе (ВИДЕО)

Некада су се сва културна збивања одигравала скоро само на једном месту у Новом Саду. Некада је то био градски трг, а данас је тај центар разуђен и претворен у збир центара културе.

Титулом Европске престонице културе, наш град је изместио културно-уметнички садржај из своје урбане средине у приградска насеља, све у циљу децентрализације и равномерне расподеле културног садржаја, неопходног за развој појединца.

Самим тим уметничка понуда града се поделила на неколико културних кутака широм Новог Сада, између осталог настала је и Културна станица „Буковац“.

Некадашња зграда Дома кулутре са својом типичном биоскопском салом познатом старијим мештанима, сада је реновирана и прилагођена потребама корисника данашње Културне станице „Буковац“.
Фото: Градске инфо

Ову станицу карактерише спој наслеђених програма и традиционалних вредности Дома културе које су преведени у нови формат са једном новом програмском шемом и савременим садржајем спремним за коришћење како грађана Буковца тако и Новосађана.

Кутурна станица „Буковац“ је у протеклом периоду имала програмску шему Европске престонице културе у којем је покренула много интересантнох садржаја што је у кратком временском периоду привукло децу и омладину Буковца.

Данас, на одушевљење свих корисника и становнка Буковца, ова станица организује радионице и друге интересантно програме потпуно бесплатно.
Фото: Градске инфо

Садржај ове станице окренут је промцији културе, уметности, екологије и спорта, а сарађују са свим удружењима које постоје у овом приградском месту.

Положај Буковца, а и саме станице је смештен на самом ободу Фрушке горе, с тога они своје активности спроводе не само у обновљеном енетеријеру станице већ и на отвореном, како кажу, у свом дворишту илити зеленој оази Фрушке горе.

Поред стандардних активности у наредном периоду ова станица планира прегршт догађаја, међу којима ће највећи апостроф ставити на причу о Милици Стојадиновић Српкињи, рођеној Буковчанки и на основу њеног лика и дела афирмисати Буковац.
Фото: Градске инфо

Осим обнове „Мличини дани“ у плану је поновно активирање биоскопа односно пројекција и пуштања филмова за омладину, који би приказивали едукативне и документарне филмове попут „Журнал о омладини на селу, зими“ Желимира Жилника.

Пратите догађаје Културние станице „Буковац“ јер вас очеује прегршт догађаја који ће се десити у будужности.

Kulturna stanica „Mlin“ – mesto u kojem caruje razigrani dečiji svet (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.