Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Везе без обавеза: Како ставити тачку на овакав однос, а да нико не буде повређен

Овај тип веза је све учесталији.
Фото: Pexels/Asad photo maldivi

Ако сте неко ко је у потрази за љубављу, није вам страно да чујете да неко тражи само „необавезну везу“ или „пријатеља са повластицама“. Иако вам можда то у почетку одговара, проблеми се могу јавити када једно очекује превише од овог другог. Тада се јавља осећај празнине и то више није само уживање, та веза вам тада постаје највеће оптерећење.

Поврх свега, одустајање од тога или стављање тачке на необавезну везу са особом коју сте виђали сваке друге недеље је срцепарајуће. За неке је то исто као прави раскид и боли истим интензитетом.

Дакле, ево неколико начина на које можете на здрав начин да ставите тачку на везу без обавеза.

Немојте само нестати

Наравно, не дугујете им ништа, али разговарајте. Поменуте да не гледате на ову везу на исти начин и да не желите да повредите партнера или да ви будете повређени због лажних очекивања.

Будите љубазни

Док образлажете разлог раскида, будите нежни и пуни поштовања. Можете рећи нешто попут: „Уживао/ла сам у времену проведеном с тобом. Да будем искрен, почео/ла сам да размишљам о теби романтично и то би могло да закомпликује ствари међу нама. Зато је боље да завршимо ствари овде и престанемо да се виђамо“.

Или уколико сте приметили да партнер гаји осећања према вама, а ви не желите да то дигнете на виши ниво објасните да то иницијално није био ваш договор и да ви нисте давали лажна обећања.

Не игноришите осећања

У почетку је могуће одупрети се емоцијама или се понашати контролисано према емоцијама и само уживати у дружењу и другим погодностима, али када се све заврши, човек бива погођен свим емоцијама које прате било који раскид. Дакле, не одбацујте своја осећања предуго – прихватите их.

Упознајте себе

Ако сте романтични и неко ко жели да воли и да буде вољен, онда је добра идеја да уопште не улазите у овакве везе. Чак иако је ваш партнер веома љубазан и великодушан, али не тражи ништа озбиљно, смањите своја очекивања.

Zanimljivosti o čokoladi: Izbegavajte jedno mesto za čuvanje, a ovo je idealno vreme između konzumiranja kockica

Преузмите андроид апликацију.