Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Занимљивости о чоколади: Избегавајте једно место за чување, а ово је идеално време између конзумирања коцкица

Ако сте чоколаду чували у фрижидеру време је да ову навику промените из добрих разлога.
Фото: Pexels/budgeron-bach

Чоколада је многима омиљена посластица, а бар једна њена коцкица је довољна да се заслади дан. Али, да ли сте знали да постоји погрешан начин чувања чоколаде? Сигурно сте је бар једном одложили у фрижидер, међутим, према стручњацима за исхрану ово је погрешно.

Научница за исхрану Натали Алибранди открила је највеће грешке које људи праве када уживају у слаткој посластици.

Чоколаду не треба чувати у фрижидеру, јер је влажност превисока. Уместо тога, утврђено је да је најбоља тачка у погледу оптималне температуре 18°С.

Знакови који указују на то да је ваша чоколада погрешно ускладиштена укључују да јој недостаје оштар звук када преломите квадрат. Такође, један од знакова је и да почиње да се мрви или се пребрзо топи у устима.

Натали тврди да је 11 ујутру најбоље време за коцкице чоколаде, јер какао садржи кофеин и шећер, што их чини добрим пре ручка.

Чоколади би требало да дозволите да се топи у устима, тако да се укуси могу развити, дајући пријатније искуство.

Једно интересантно „правило“ каже да треба да направите временски размак између конзумирања коцкица чоколаде. Већина одмах пређе на други комад, али, према стручњацима, било би добро да сачекате до 15 минута пре него што пређете на други комад како бисте уживали у њеном укусу.

Odaberite pravi novčanik: Evo koja boja privlači novac u 2023. godini

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке