Почетна > Србија
Србија

Весић: За рушење девет висећих мостова, 46 за санацију

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић рекао је да је након пописа висећих мостова утврђено да је од укупно 66 пописаних мостова у Србији девет за рушење, 46 за санацију, а 11 је у добром стању.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Горан Весић је навео да надлежне локалне инспекције сада имају обавезу да у складу са законом и проценом коју су направили забране коришћење појединих мостова и да наложе рушење или санацију оних чије стање то захтева.

„Налог да се изврши рушење мостова чија санација није могућа, као и да се санирају они где је то могуће добиће локалне самоуправе од Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре“, поручио је Весић.

Од 145 локалних самоуправа које су добиле налог 126 урадило је попис и извршило процену стања, а 19 није послало извештај, саопштили су из ресорног министарства.

Весић је навео да извештај нису доставиле локалне самоуправе: Бачки Петровац, Блаце, Бујановац, Велика Плана, Власотинце, Врбас, Жабари, Жагубица, Инђија, Ириг, Књажевац, Лозница, Љиг, Нова Црња, Прокупље, Рума, Сремска Митровица, Суботица и Чајетина.

Јуче је, иначе, истекао додатни рок који је министар дао градовима и општинама за овај посао.

Brnabić: Uprkos krizi 2022. odlična za strane investicije

Преузмите андроид апликацију.