Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Упркос кризи 2022. одлична за стране инвестиције

Стране инвестиције и криза обицно не иду заједно и инвеститори се у таквим условима тешко одлучују на нова улагања, али срећом ми смо у успели да Србији не буде тако и да упркос кризама због ковида и рата у Украјини настављајмо да привлачимо стране директне инвестиције, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић.
Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић

Она је на представљању „Беле књиге 2022“ Савета страних инвеститора навела да смо имали рекордну 2021. кад је реч о страним директним инвестрицијама, али да је и ова година одлична, јер смо до октобра имали нето прили страних инвестииција од 3,11 милијаради евра, што је за 0,3 одсто више него у истом периоду прошле године.

Као веома важно за инвеститоре авела је да је Влада формирала канцеларију за дуално образовање која би требало да ради на томе да се повећа удео практичне наставе у тој врсти образивања.

„Радићемо и на дигитализацији и увођење електринске управе.

НБС ради на томе да се уведу дигиталне менице и очекујемо да се то деси у првом кварталу“, навела је Брнабић.

Бела књига анализира стање и даје препоруке у областима које Савет старних инвеститора види као приоритетне, а међу овогодишњим су порези, радноправни прописи, дигиталиазција и електронско пословање, некретнине, девизно пословање, фарамецеутска индустрија, туризам и угоститељствио.

Харценко: Вучић још једном показао конструктивно опредељење

Преузмите андроид апликацију.