Почетна > Србија
Србија

Весић: Новац за реконструкцију мостова на Великој и Западној Морави

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да је Влада Србије из буџета обезбедила новац за реконструкцију мостова на рекама Велика и Западна Морава чије коришћење је „опасно за безбедност људи“.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Влада, како каже, усвојила ову одлуку на предлог Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

„Општина Свилајнац добила је новац за хитну санацију висећег моста преко Велике Мораве с обзиром на то да мост није безбедан за употребу услед оштећења која су настала као последица поплава“, рекао је Весић и додао да је тај мост неопходан за несметано функционисање житеља села Војска и Багрдан, наводи се у саопштењу.

Весић је рекао да су, на његов предлог, из буџета обезбеђена средства Граду Чачку за хитну санацију моста преко Западне Мораве који спаја села Мршинци и Мрчајевци што је, додао је, једини мост од Чачка до Краљева, а тренутно је преко њега привремено обустављен саобраћај.

Навео је да се мостови за које је влада обезбедила средства налазе на регионалним путевима, а да су многе локалне самоуправе већ почеле да поступају по Инструкцији о обавезној санацији и одржавању локалних висећих мостова коју је као министар донео.

Вучић: Признање Косова и чланство у УН не долази у обзир

Преузмите андроид апликацију.