Почетна > Србија
Србија

Весић данас у Бриселу са комесарима ЕУ за транспорт и проширење

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић боравиће данас у званичној посети Европској комисији у Бриселу, где ће са званичницима ЕУ разговарати о сарадњи Србије и Уније у области транспорта.
весић
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Весића ће примити комесарка за транспорт Адина-Јоана Валеан и комесар за проширење ЕУ Оливер Вархељи.

“Србија је земља кандидат за чланство у ЕУ, али када је транспорт у питању ми смо део европских транспортних коридора. Не постоји област у којој смо више повезани са ЕУ од транспорта и то није само интерес Београда, већ и Брисела. Време је да нас ЕУ у сектору транспорта третира као земљу чланицу”, рекао је Весић пре одласка у Брисел.

Он је рекао да ће ЕУ ускоро Србији дати највећи икада грант од 600 милиона евра за изградњу брзе пруге Београд – Ниш.

“Захвални смо Европској унији на гранту за изградњу брзе пруге Београд – Ниш као и за грантове за пруге Сталаћ – Ђунис, Ниш – Брестовац, Параћин – Међурово као и за аутопут Ниш – Мердаре. Србија очекује више помоћи и инвестиција од ЕУ и то ћу рећи својим саговорницима. Србија као највећа и најзначајнија земља Балкана то заслужује”, рекао је Весић.

Поред министра Весића у делегацији Министарства саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре налазе се државни секретар задужен за европске интеграције Владимир Џамић и помоћница министра задужена за међународну политику и сарадњу са међународним организацијама Тања Поповић.

Đedović: Sprovedeni neki koraci na reformi domaćeg energetskog sistema

Преузмите андроид апликацију.