Početna > Kulturna scena

Kulturna scena Novi Sad

„Verujete li u bajke?“ – Festival bajki u Kulturnoj stanici Rumenka

Drugi Međunarodni festival bajki „Verujete li u bajke?“ u okviru kog će publika moći da uživa u lutkarskim predstavama, muzici i različitim predavanjima, biće održan od 22. do 24. oktobra u Kulturnoj stanici Rumenka.
Foto: Novi Sad 2022

Festival će, 22. oktobra u 17 sati, otvoriti mlada i višestruko nagrađivana pijanistkinja Petra Spasojević, a posle otvaranja nastupiće mali hor i plesni studio KC „Rumenka“.

U toku prvog dana festivala publika će takođe moći da isprati „Bajku o suncu“, rađenu u koprodukciji dramskog studija „Teatrilo“ i KC „Rumenka“, kao i predavanje dr Jasmine Pivnički koja će sve ljubitelje bajki podsetiti da su one nezaobilazni deo mašte.

Drugog festivalskog dana, 23. oktobra, Novosadski duvački kvintet izvešće simfonijsku poemu „Peća i vuk“ Sergeja Prokofjeva sa početkom u 17 sati. U nastavku programa, rusko pozorište „Dar“ izvešće predstavu „Skazki bratica krolika“/“Priče bratića zečića“ na ruskom jeziku.

Iste večeri pozorište Maksimus nastupiće sa predstavom „Nije to sitnica biti pahuljica“.

U nedelju, 24. oktobra, poslednjeg dana festivala, bajke će biti dočarane kroz tapiseriju i lutkarsku radionicu.

„Atelje 61“ će od 13 sati izložiti tapiseriju sa bajkovitim motivom, a renomirani umetnik iz Bugarske, Darko Kovačovski, obradovaće posetioce radionicom pod nazivom „Izrada lutaka za lutkarsko pozorište“.

Muzičar Aleksandar Kočić će izvedbom tri vokalno-instrumentalne kompozicije zatvoriti ovogodišnji festival bajke.

Svi programi su besplatni, a više informacija možete pronaći na Fejsbuk stranici Kulturne stanice Rumenka.

Drugi po redu Međunarodni festival bajki realizuje se pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, u organizaciji Kulturnog centra Rumenka i mreže kulturnih stanica Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“.

Organizatori mole sve posetioce da se pridržavaju svih mera radi očuvanja zdravlja i kvalitetnijeg uživanja u kulturnim sadržajima.

Broj posetilaca na programima festivala ograničen je na 40. Posetioci su u obavezi da nose zaštitne maske na svim događajima. U slučaju promene epidemioloških mera, organizator zadržava pravo izmene programa i formata događaja.

Otvorena izložba “44 priče kroz slike” u Arhivu Vojvodine

 

Preuzmite android aplikaciju.