Почетна > Културна сцена

Културна сцена Нови Сад

„Верујете ли у бајке?“ – Фестивал бајки у Културној станици Руменка

Други Међународни фестивал бајки „Верујете ли у бајке?“ у оквиру ког ће публика моћи да ужива у луткарским представама, музици и различитим предавањима, биће одржан од 22. до 24. октобра у Културној станици Руменка.
Фото: Нови Сад 2022

Фестивал ће, 22. октобра у 17 сати, отворити млада и вишеструко награђивана пијанисткиња Петра Спасојевић, а после отварања наступиће мали хор и плесни студио КЦ „Руменка“.

У току првог дана фестивала публика ће такође моћи да испрати „Бајку о сунцу“, рађену у копродукцији драмског студија „Театрило“ и КЦ „Руменка“, као и предавање др Јасмине Пивнички која ће све љубитеље бајки подсетити да су оне незаобилазни део маште.

Другог фестивалског дана, 23. октобра, Новосадски дувачки квинтет извешће симфонијску поему „Пећа и вук“ Сергеја Прокофјева са почетком у 17 сати. У наставку програма, руско позориште „Дар“ извешће представу „Сказки братица кролика“/“Приче братића зечића“ на руском језику.

Исте вечери позориште Максимус наступиће са представом „Није то ситница бити пахуљица“.

У недељу, 24. октобра, последњег дана фестивала, бајке ће бити дочаране кроз таписерију и луткарску радионицу.

„Атеље 61“ ће од 13 сати изложити таписерију са бајковитим мотивом, а реномирани уметник из Бугарске, Дарко Ковачовски, обрадоваће посетиоце радионицом под називом „Израда лутака за луткарско позориште“.

Музичар Александар Кочић ће изведбом три вокално-инструменталне композиције затворити овогодишњи фестивал бајке.

Сви програми су бесплатни, а више информација можете пронаћи на Фејсбук страници Културне станице Руменка.

Други по реду Међународни фестивал бајки реализује се под покровитељством Града Новог Сада, у организацији Културног центра Руменка и мреже културних станица Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе“.

Организатори моле све посетиоце да се придржавају свих мера ради очувања здравља и квалитетнијег уживања у културним садржајима.

Број посетилаца на програмима фестивала ограничен је на 40. Посетиоци су у обавези да носе заштитне маске на свим догађајима. У случају промене епидемиолошких мера, организатор задржава право измене програма и формата догађаја.

Otvorena izložba “44 priče kroz slike” u Arhivu Vojvodine

 

Преузмите андроид апликацију.