Почетна > Индекс

Индекс Нови Сад

Велики успех студента са Технолошког факултета

Сања Милошевић, студент мастер студија на студијском програму фармацеутско инжењерство са Технолошког факултета у Новом Саду, освојила је прво место на међународном такмичењу „Black Sea Science 2022“ одржаном у Одеси у Украјини.
милошевић
Фото: Градске инфо

Милошевић је са својим радом на тему „Изоловање биоактивних једињења конопље (Cannabis sativa L.) конвенционалним и савременим екстракционим техникама“, остварила 96 бодова и тако заузела прво место у области науке и технологије о храни. Ментор на њеном раду био је доцент др Бранимир Павлић.

Такмичење се ове године одржало из пет области: наука и технологија о храни, економија и администрација, информационе технологије, аутоматизација и роботика, енергетика и енергетска ефикасност и екологија и заштита животне средине.

Током прве фазе такмичења пристигло је укупно 225 радова, укључујући 45 радова са 27 светских универзитета.

„Black Sea Science 2022“ је муђународно такмичење које је организовала Национална академија за технологије универзитета у Одеси.

Такмичење је подржано од стране Министарства просвете и науке Украјине, под покровитељством Мреже црноморских универзитета у сарадњи са Централно-европским истраживачким часописом.

Jedini student iz Srbije primljen na prestižni Stanford univerzitet

Преузмите андроид апликацију.