Почетна > Индекс
Индекс Србија

Велики успех српских студената на европском такмичењу у Паризу

Тим студената „ROOFTOP“ са Академије струковних студија из Београда, одсека Висока хотелијерска школа, остварио је велики успех и освојио је прво место на европском студентском такмичењу Ecotrophelia Europe 2022.
студената
Фото: PrtSc/Instagram/mpntr.rs

Овогодишње европско такмичење студената је одржано 16. и 17. октобра у Паризу, а екипа „ROOFTOP“ је била једини представник из наше земље.

Тим је био састављен од студената са студијског програма Гастрономија: Стефан Терек, Анастасија Спасојевић, Магдалена Секулић и Нина Синђелић, а под менторством др Ане Калушевић.

У веома јакој конкуренцији студената са факултета из великог броја европских земаља, наш тим је жири освојио екоиновативним екструдираним производом од безглутенских житарица са тропом цвекле под називом BEETSCUITS Crunchyz.

Наш тим је иза себе оставио екипе студената из Португала, Данске, Словеније и Француске.

Екипа Rooftop са Акедемије струковних студија из Београда је са производом Crunchyz у јуну месецу била и победник националног такмичења Ecotrophelia  Србија 2022 и на тај начин је успела да обезбеди учешће на такмичењу у Паризу.

Такмичење Ecotrophelia основано је 2000. године у Француској, а на остале европске земље проширило се од 2008. године.

Главни циљ овог такмичења је да промовише предузетништво и конкурентност у европској прехрамбеној индустрији имплементацијом мреже тренинга изврсности у иновацијама у храни и организацијом националних и европских такмичења за иновације у храни.

Такмичење Ecotrophelia први пут је одржано у нашој земљи 2012. године, а главни циљ такмичења је да пробуди предузетнички дух код студената. Такође, представља вид добре вежбе за све оно што их чека једног дана на тржишту.

Studenti našeg Univerziteta osvojili drugo i treće mesto na takmičenju Ekotrofelija Srbija 2022

Преузмите андроид апликацију.