Вероватно сте се и сами више пута питали да ли можете да уживате у порцији кокица без гриже савести. Ми вам кажемо – слободно! Кокице заиста не гоје…
Кокице су изврстан додатни извор влакана, којих данас недостаје у исхрани. Просечан човек дневно у организам унесе између 10 и 15 грама влакана, што представља око половине потребног дневног уноса, а то је може бити озбиљан здравствени проблем.
Конзумацијом само 100 грама кокица дневно, приближно се може надокнадити тај недостатак.
Добре стране кукуруза кокичара су и низак удео шећера, натријума и холестерола, односно засићених масноћа. Кукуруз кокичар загревањем повећава своју укупну антиоксидативну активност.
Међутим, индустријски прерађене кокице су често преливене различитим додацима од делимично хидрогенизованих биљних уља, вештачких арома, појачивача укуса и високог удела соли, што никако не иде у прилог здрављу и превенцији сувишних килограма односно болести.
Дакле, кокице не гоје, само ако их припремите без уља или са минималном количином, као и без соли.
Преузмите андроид апликацију.