Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ваше ново омиљено јело за поховање – Похована палента

Похована јела ретко ко не воли, а пох у комбинацији са палентом може бити оброк, прилог или предјело.
Фото: Pixabay/Ray Shrewsberry

Похована палента има занимљив и благ укус, може да се једе и топла и хладна, а уз неки умак биће савршена.

Ово је један од оних рецепата где све можете ставити по свом укусу, па је одлично јело и за љубитеље експериментисања.

Од количине намирница наведених у рецепту добићете 20 комада, па ако не припремате храну за више људи, слободно можете све смањити за дупло, јер палента ипак засити.

Ко воли паленту и пох, зна шта му је чинити.

Састојци:

Палента:

500 г паленте
1,5 л воде
1 пуна кашичица соли или по укусу
100 г ренданог пармезана
бибер по укусу
остали зачини такође по укусу
коцкица путера за подмазивање калупа

За поховање:

3 јаја
мало соли
око 100 г брашна
око 200 г презли
уље за пржење

Припрема:

У шерпу сипајте воду и со и оставите да проври. Када проври додајте паленту и склонити са рингле, константно мешајте да се не би створиле грудвице па додајте пармезан и бибер и сједините.

Udvostručio se broj tinejdžera koji provode vreme na društvenim mrežama

Преузмите андроид апликацију.