Почетна > Србија
Србија

Узми рачун: Додељени кључеви два стана, нови круг наградне игре у септембру

Министар финансија Синиша Мали данас је кључева станова добитницима петог кола награде игре „Узми рачун и победи“ доделио Ержи Матуш и Верану Бакрачевићу и поручио да ће нових додела бити од септембра, те да 100 милиона скенираних рачуна остаје у игри.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Мали је добитницима захвалио на учешћу, подсетио да је у пет кола додељено 10 станова у Београду, и позвао све грађане да учествују и дају допринос борби против сиве економије.

Најавио је да ће наградна игра бити настављена у септембру, те да ће у игри која сада има скоро милион регистрованих играча, остати до сада пристиглих готово 100 милиона рачуна.
„Скоро милион грађана Србије узело је учешће у овој игри. Изузетно сам задовољан, пресрећан, и са резултатима и са пријемом, и са свешћу коју смо развили да не само да треба да се узимају фискали рачуни, него да то може да се уради на модернији начин кроз кјуар кодове и дигитализацију“, рекао је он и додао да су се и старији грађани снашли и учествују.
Мали је поручио да је и то доказ да Србија иде напред и то брзо, те да се Србија мења.

„И кроз наградну игру смо показали да можемо да се променимо на боље“, рекао је он.

Добитница Ержа Матуш, која ове године обележава и 50 година брака, уговор је потписала и кључеве примила у присуству најближих.

„Шта да кажем, остала сам без текста. Имам кућу, радили смо да стекнемо и стекли смо, е сад шта ћемо радити са станом видећемо“, рекла је она која је до стана у Београду дошла преко рачуна плаћеног у Бачкој Паланци.

Панчевац Веран Бакрачевић рекао је да му стан свакако неће променити живот већ ће наставити да се дружи са старим друштвом.

Имам кћерку и сина, они ће одлучити да ли ће да се уселе, продају или издају, рекао је он.

Поновио је да не верује наградне игре, те да је уплаћивао лото, али никад није гледао извлачења, као ни ово у коме је добио стан у Београду.

Poreska uprava objavila kalendar sa rokovima za izmirenje obaveza tokom marta

Преузмите андроид апликацију.