Hleb je najukusniji kada je svež. Međutim, postoji jednostavan metod u pet koraka koji će učiniti da stari hleb bude podjednako dobar kao i svež.
Stari hleb, koliko god da je tvrd, brzo će ponovo omekšati zahvaljujući jednostavnom triku. Prvo proverite da li ima buđi.
Ako hleb ima mrlje sumnjivog izgleda, najbolje je da ga bacite. Međutim, ako je samo suv i bez buđi, još uvek možete da ga „oživite“.
Uz malo vlage udahnućete novi život svom hlebu. Koristite četku ili bočicu sa raspršivačem da lagano poprskate celu veknu.
Količinu vode prilagoditi suvoći i debljini kore. Veoma suv hleb ili hleb sa gustom korom može da podnese malo više vode.
Za tanje kore ili malo bajat hleb ne preterujte sa vlagom.
Umotajte hleb u aluminijumsku foliju i jednog dana možete jednostavno vratiti baget u papirnu kesu sa zatvorenim umotanim vrhom.
Zatim stavite hleb u hladnu rernu i uključite je na 150 °C.
Pustite da se lagano zagreva deset do 15 minuta, u zavisnosti od toga koliko je suvo i tvrdo. Počnite da ga proveravate posle deset minuta.
Voda koju ste dodali u hleb postaje para zarobljena u omotu. Hleb upija ovu paru i tako vraća vlagu nazad. Na kraju, kada vam se čini da je unutrašnjost dovoljno vlažna, uklonite omotač i stavite hleb na rešetku oko pet minuta.
Ako je bio u papirnoj kesi, izvadite je pre nego što je vratite u rernu. Ovaj poslednji korak uklanja višak vlage sa kore, čineći je ponovo divno hrskavom. Osim toga, vaša kuhinja će biti ispunjena božanskim mirisom svežeg hleba.
Prerađene namirnice koje možete da jedete i kada pazite na ishranu
Preuzmite android aplikaciju.