Kuvani pasulj je visoko na listi omiljenih jela, ali svaki kuvar će vam reći da mu je potrebno nekoliko dobrih trikova za pripremu ukusnog pasulja.
Jedan od problema sa kojima se ljudi suočavaju prilikom pripreme pasulja je taj što pasulj zahteva dužu termičku obradu. Stoga je sasvim legitimno postaviti pitanje kako brže skuvati pasulj.
Naravno, jedan od najlakših načina da brzo skuvate pasulj, isproban i istinit, jeste da se pasulj prethodno veče potopi u hladnu vodu.
Nakon toga se izbacuje, sipa nova voda, a onda je proces kuvanja u običnom loncu mnogo kraći. Ali možete isprobati i druge trikove za brže kuvanje koje smo naučili od naših baka.
Dobro je dodati 1 kašičicu sode bikarbone u vodu kada prvi put kuvate pasulj. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, pa ocedite vodu i dodajte malo ulja.
Dobro promešajte da biste bili sigurni da je ulje raspoređeno po svakom zrnu. U pasulj dodati hladnu vodu u odnosu 4:1, dodati 50 ml rakije i prokuvati.
Pustite da se krčka 45-50 minuta. Na kraju, ali ne i najmanje važno, vreme kuvanja pasulja zavisi pre svega od njihove vrste i kvaliteta.
Niskokvalitetni i stari pasulj možda nikada neće biti kuvan kako bi trebalo da bude, bez obzira na vreme provedeno u loncu.
Ovih pet večernjih navika mogu da vam pomognu da brže izgubite kilograme
Preuzmite android aplikaciju.