Postoji milion načina na koje možete da pripremite mleveno meso, a svako ima svoju tajnu kako da bude što sočnije.
Već smo podelili trikove nekih iskusnih domaćica koje u mleveno meso dodaju puter, krompir, skrob… Iako su svi ovi saveti korisni, predlažemo još jedan koji vas neće mnogo koštati.
Upravo mast koja se dodaje u mleveno meso čini jela poput ćufte i slanine mnogo ukusnijim i sočnijim.
Svinjska mast poboljšava kvalitet mesa, ali mu daje i posebnu aromu, pa će jela od mlevenog mesa biti mnogo ukusnija. Najbolje je ako koristite svežu mast.
Šta je sveža mast?
Od mesa koje je pečeno ili prženo odvojiti svežu masnoću i odvojiti u kesice. Čuvate ga u zamrzivaču dok vam ne zatreba za mleveno meso, ali pre nego što ga dodate u smesu, prvo se samelje. Ako nemate svežu svinjsku mast, slobodno koristite mast iz prodavnice.
Preuzmite android aplikaciju.