Непријатан мирис приликом припреме лука се лако шири по стану, због чега је понекад потребно отворити прозор да би се просторије проветравале.
Светски кувари открили су да постоји начин да се спречи непријатан мирис и да истовремено добије његову свежину.
Тајна је у соди бикарбони и шећеру, који се додају сецканом луку током динстања.
Овај начин припреме чини лук сочнијим и укуснијим и такође спречава ширење непријатног мириса лука по кући, чији је главни кривац сумпор који се ослобађа из лука током термичке обраде.
Осим тога, сода бикарбона даје луку неопходну густину коју бисте добили припремом спреја, тако да вам спреј није ни потребан.
Како се ослободити мириса лука на рукама?
Након што знате како да се решите непријатног мириса лука из свог дома, важно је напоменути да постоји и једноставан начин да се решите непријатног мириса лука из руку. Важно опрати руке са две-три кашике сирћета, а затим са обичним сапуном за руке. Овим поступком ваше руке ће за кратко време постати чисте и мирисне.
Преузмите андроид апликацију.