Ако сте икада приметили да банане у десертима остају свеже и да не потамне, сигурно сте се запитали како да то постигнете.
Постоје два једноставна трика која вам могу помоћи да ваше банане изгледају свеже, а да не постану смеђе.
Први трик је употреба воћног сока или меда. Ако банане нису премазане шлагом или неким другим премазом, довољно је премазати их воћним соком.
Киселина која се налази у соку помаже у спречавању ослобађања ензима који изазивају поруменелост.
Најчешће се препоручује сок од лимуна, поморанџе или ананаса.
Можете користити и лимунаду или једноставно исцедити лимун директно на исечене банане, што ће смањити могућност њиховог потамњења.
Међутим, постоји једна мала мана овог трика – банане и колач могу добити благо киселкаст укус због киселине у соку.
За оне који желе да избегну овај проблем, постоји алтернатива у облику сока од јабуке.
Сок од јабуке је слатког, али благо киселкастог укуса, а такође је добар избор за спречавање да банане порумене.
Поред воћних сокова, мед је такође одлична опција.
Да бисте користили овај трик, довољно је растворити једну кашику меда у 100 милилитара воде.
Након што се мед отопи, умочите исечене банане у мешавину на 30 секунди и сигурно ћете уживати у свежим, несмеђим бананама у својим десертима.
Zdravi recepti na vodi: Nećete ostati gledni a ispoštovaćete post
Преузмите андроид апликацију.