Почетна > Србија
Србија

Успешно испробане руске ракете Корнет

Руске против-оклопне вођене ракете „Корнет“ испробане су данас успешно у оквиру здружене вежбе Војске Србије „Маневри 2022“ на Пасуљанским ливадама, у присуству председника Србије Александра Вучића.
Фото: WikimediaCommons/Ministry of Defence of the Russian Federation

Председник Вучић је изразио задовољство након поготка у мету јединица војске током вежбе и истакао да су то најбоље ракете за ту намену коју је набавила наша држава.

„Рекао сам да су Корнети најбољи и сада сам се уверио у њихову моћ“, рекао је Вучић, током вежбе у присуству министра одбране Милоша Вучевића и начелника Генералштаба Војске Србије Милана Мојсиловића.

Погодак у мету на великој удаљености је био испраћен аплаузом, а присутни генерали су упознали Вучића са могућностима корнета и истакали да та ракета има домет од чак осам километара.

Они су пренели Вучићу да су наши војници прошли обуку за употребу корнета.

Руски Корнет је један од система који изазива посебну пажњу домаће и светске јавностим, пошто не постоји тенк, оклопно возило или бункер који руски преносни противоклопни систем „Корнет“ не може да уништи.

Тако је наведено у фабричким подацима, као и оним са испитивања на полигонима, што потврђују и подаци са терена.

На војном полигону Пасуљанске ливаде, у оквиру здружене вежбе Војске Србије „Маневри 2022“, припадници Треће бригаде Копнене војске и резервног састава, данас увежбавају употребу различитих оружја и борбених средстава и гађања са земље.

Сокобања најпосећенија по броју ноћења у првих 9 месеци

Преузмите андроид апликацију.