Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Успавајте бебу за мање од 5 минута: Испробане технике које су родитељи поделили на мрежема

Успављивање бебе може бити изазов за сваког новог родитеља, а одржавање мирног сна може изгледати као тешка битка. Међутим, постоје трикови за спавање који су родитељи испробали и поделили, па можда вреди испробати.
Фото: Pexels/Pixabay
1. Метод речи са два слова

Један тата објавио је снимак који показује како је своју уплакану ћерку успавао за неколико секунди, и то једноставним певањем речи „ом“, тихим гласом.

2. Вода која тече

Једна мама одлучила је да умири новорођенче које плаче тако што је пустила воду да тече на славини у купатилу, а онда бебу држала довољно близу како би могло да је чује. Неколико секунди и беба је заспала.

3. Љушкање и изговарање „шшшш“

Нежно љуљајте бебу приликом успављивања и изговарајте „шшшш“ нежним и мирним тоном. Доктор Карп који је стручњак за успављивање беба, препоручује и да овом приликом бебу повијете и држите је на боку док шушкате нежно. Након успављивања лагано је спустите у кревет на леђа.

Фото: Unsplash/Isaac Quesada
4. Марамица

Овај тата дошао је на генијалну идеју. Он је своју бебу која лежи на леђима поред њега, лагано мазио нежном марамицом преко лица. После 40 секунди, његова беба је чврсто спавала.

5. Дубоко дисање

Тата је узео своју уплакану бебу, а онда се присетио да дубоко дисање смирује. Почео је да га показује беби и она је заспала за 30 секунди.

Istraživanje pokazalo: Ovo je najsigurniji položaj za spavanje bebe; većina roditelja ne zna

Преузмите андроид апликацију.