Почетна > Културна сцена

Културна сцена Нови Сад

Ускоро „Диско опера“ у Српском народном позоришту

Након незаборавног концерта „Rock Opera“ , здружени састав Новосадског Биг бенда, чланова хора и оркестра опере Српског народног позоришта вас води на фантастично путовање кроз нај лепше теме диско музике.
Фото: www.snp.org.rs

Диско је некад био тотални андергроунд и алтернатива – музички правац који се створио из бунта и жеље за нечим новим, нечим што ће натерати људе да више плешу и уживају у богатим варијацијама комбинације неколико музичких жанрова (поп, сол, фанк, џез, па чак и рок).

Чињеница је да је диско музика крајем седамдесетих и почетком осамдесетих унела сасвим нову чаролију у музички свет у тадашње клубове али и наша срца. Још увек се памте хитови и незаборавни рефрени Donne Summer, ABBE, Boney M, Bee-Gees , Michaela Jacson-a и осталих великих звезда .

Диско је постао комплексни друштвено-културни феномен, чији су се ефекти прелили изван уске музичке сфере. Појавом електронске музике, небројено много диско песама су постале познати ремикси. У нашем случају- симфонијски ремикси.

На програму концерта се налазе неки од најпредставника аутора диско таласа седамдесетих и осамдесетих:

Earth,Wind & Fire, ABBA, Boney M, Bee Gees, Michael Jackson, Stevie Wonder, Donna Summer, Aretha Franklin, Quincy Jones, Wild Cherry…

Концерт се одржава поводом јубилеја, двадесет година уметничког рада Новосадског биг бенда, 15. октобра у Српском народном позоришту од 20:00 часова.

Напомена:

Карте ће бити ускоро у продаји!

Koncert benda „Godsleep“ 16. novembar u SKCNS Fabrika

Преузмите андроид апликацију.