Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Ускоро бициклистичка контрола непрописног паркирања

Најкасније за месец дана, на нешто више од 100 километара бициклистичких стаза надлежни ће “патролирати” на десет електричних бицикала са камерама које ће евидентирати непрописно паркирање, а чији корисник ће бити Градска управа за инспекцијске послове.
Паркинг
Фото: Градске инфо

Бицикли ће поседовати најмање две АНПР камере за препознавање регистарских таблица појединачно, са леве и десне стране и аутоматски обострано, а моћи ће да раде и у ноћним условима. Сви делови су заштићени од механичких и атмосферских сметњи, и могу да раде од минус 25 до 55 степени Целзијуса.

Дељење података са центром је аутоматско, путем “4G” или “5G” мреже. Додатно, очекује се да ће из софтвера моћи да се извлаче прилагодљиви извештаји и статистике, попут бројања извештаја и слично, у различитим електронским форматима.

У року за подношење пристигла је само понуда компаније “Ада системс” из Новог Сада и укључује десет електричних бицикала. У питању су бицикли са алуминијумским рамом, беле боје, са дометом не мањим од 110 километара и брзином од најмање 25 километара на час, уз асистенцију и са ЛЕД светлима напред и позади.

Градска служба за заједничке послове проценила је вредност бицикала на 11.250.000 динара, док је вредност понуде која је пристигла од компаније 11.195.000 динара (цене су без ПДВ).

Na kojoj vežbi na poligonu auto-škole novosadski vozači najčešće greše?

Преузмите андроид апликацију.