Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

На којој вежби на полигону ауто-школе новосадски возачи најчешће греше?

Полигон који се мора комплетирати како би заслужили возачку дозволу је прва ствар коју будући возач мора да савлада за воланом возила у ауто-школи.
Фото: ВМ ауто 021

Сви се сећамо и редоследа тих вежби, а највише памтимо оне најстресније и нама најтеже.

Ипак, ниједна особа, ни возач, нису исти, па тако најтеже вежбе нису свима исте. Када питамо која је то најтежа вежба на полигону, најчешће се сви присете паралелног паркирања, које само по себи представља баук чак и неким дугогодишњим возачима.

Да ли је паралелно паркирање заиста најтежи маневар новосадским почетницима у ауто-школама?
Фото: Unsplash/Art Markiv

Одговор смо потражили у ауто-школи „ВМ ауто 021“, а одговор је можда другачији од очекиваног.

„Две радње које задају главобољу су вожња унапред са променом степена преноса и враћање уназад са променом саобраћајне траке. Циљ је враћање возила са маневрисањем користећи две саобраћајне траке. Иако ова радња није елиминациона што се тиче полигона, она ствара тензију кандидатима“, наводе из ауто-школе.

Наизглед „лаке“ вежбе о којима нико не говори понекад умеју да заварају.

Ипак, паркирање такође представља проблем, али не због тежине маневра, већ због ауре која у друштву постоји око „оних који не знају да се паркирају“.

„Често сам страх од паркирања у друштву одигра главну улогу у томе да се радња не одради како треба“, кажу инструктори ове ауто-школе.

Причу о полигону закључили су констатацијом да полигон новим возачима не представља неки већи проблем, иако је то један од услова који мора бити задовољен како би уз други део – градска вожња дошли до позитивне оцене на практичном делу испита.


Ауто-школа „ВМ Ауто 021“ налази се на адреси Булевар Краља Петра I, 28c, Нови Сад.

Све информације о обуци возача у овој ауто-школи можете добити на следеће бројеве:

  • 0613011000
  • 0212311000

Ko propušta koga u kružnom toku? (ANKETA)

Преузмите андроид апликацију.