Почетна > Србија
Србија

Управа за извршење кривичних санкција запослила 532 припадника од 2020.

Управа за извршење кривичних санкција запослила је 532 припадника Службе за обезбеђење у више казнено-поправних установа у Србији од 2020. године, а у току је пријем 93 командира у 11 казнено-поправних установа.
Фото: Танјуг

У овом тренутку се спроводе два конкурса за пријем командира у Казнено-поправном заводу Пожаревац (Забела), КПЗ Сремска Митровица, КПЗ за жене у Пожаревцу, КПЗ Ћуприја, КПЗ Београд-Падинска Скела, КПЗ Сомбор, Специјалној затворској болници у Београду, као и у окружним затворима у Лесковцу, Новом Саду, Суботици и Васпитно-поправном дому у Крушевцу, саопштила је Управа за извршење кривичних санкција.

Од почетка ове године спроведена су два конкурса за пријем 103 нова командира у девет казнено-поправних установа.

Фото: Танјуг

Служба за обезбеђење, као најбројнија служба у систему извршења кривичних санкција, добила је појачање у 2023. у КПЗ Београд-Падинска Скела, КПЗ Панчево, КПЗ Београд, КПЗ за малолетнике у Ваљеву, КПЗ Шабац и у четири окружна затвора у – Београду, Новом Пазару, Новом Саду и Смедереву.

У стални радни однос примљено је и 127 командира приправника у новом КПЗ у Крагујевцу, који је почео са радом 15. новембра прошле године.
Фото: Танјуг

Осим пријема командира, Управа за извршење кривичних санкција редовно прима у стални радни однос и нове раднике у Служби за здравствену заштиту, Служби за третман, Служби за обуку и упошљавање и Служби за опште послове, наведено је у саопштењу.

Tri miliona putnika na letovima Er Srbije od početka godine

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке