Почетна > Србија
Србија

Три милиона путника на летовима Ер Србије од почетка године

Ер Србија је по први пут у својој историји у редовном и чартер саобраћају превезла више од три милиона путника у току једне године.
Фото: Танјуг/Ана Спремо

То је најбољи резултат од 2013. године, од када српска национална авио-компанија послује под именом Ер Србија.

На тај начин, већ у септембру је за седам одсто надмашен најбољи годишњи резултат у броју превезених путника забележен у до сада рекордној претпандемијској 2019. години, саопштила је Ер Србија.

„За нешто више од месец дана, 26. октобра 2023. године, обележићемо 10 година пословања под именом Ер Србија. Резултати које данас остварујемо потврда су да је стратегија која је осмишљена 2013. године била победничка. Пандемија нас је накратко успорила, али не и скренула са пута развоја. Година у којој прослављамо деценију пословања уједно је и најуспешнија од када послујемо као Ер Србија. Већ половином септембра превезли смо три милиона путника. Пратећи позитиван тренд раста, сада са сигурношћу можемо да кажемо да ће број превезених путника до краја 2023. године бити значајно већи од раније најављених 3,5 милиона“, рекао је генерални директор Ер Србије Јиржи Марек.

Ер Србија лети до више од 80 дестинација широм света, а поред матичног аеродрома „Никола Тесла“ у Београду, путници имају прилику да до жељених градова стигну и са нишког аеродрома „Константин Велики“, као и међународног аеродрома „Морава“ код Краљева, наведено је у саопштењу.

Brnabić: Nova era razvoja ekonomske i političke saradnje očekuje Koreju i Srbiju

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке