Почетна > Индекс
Индекс

Упис на Педагошки факултет у Сомбору од 21. јуна

СОМБОР – На Педагошком факултету у Сомбору предаја документације будућих студената вршиће се од 21. до 23. јуна, а од 6. до 8. јула упис кандидата који прођу пријемни испит.
Фото: РТВ

Педагошки факултету у Сомбору отвара своја врата крајем јуна за будуће студенте, који могу да се определе за смер учитељ, васпитач или библиотекар-информатичар, а уписна квота је 130 студената.

Професор Педагошког факултета у Сомбору проф.др Саша Марковић каже: „Упис односно предаја докумената је 21, 22 и 23. јуна када будући студенти доносе своје документе, сведочанства и све што је потребно за упис, а све детаљније информације биће и на нашем сајту. Потом следи провера говорних и моторичких способности, а након тога кратак пријемни то ће бити 29. јуна, а од 1. јула прелиминарне листе. И упркос конкуренцији која постоји сматрамо да ми са нашом традиционалношћу можемо да обезбедимо сасвим солидно образовање уз сарадњу са другим факултетима у земљи и иностранству. „

Михајло Сретеновић, потпредседник студенстког парламента Педагошког факултета у Сомбору истиче: „Имамо веома дугу традицију И имамо висок квалитет знања који пружамо. Имамо и основне, мастер и докторске студије учитеља, васпитача и библиотекара-информатичара од ове године“.

На Педагошком факултету истичу да су део Универзитета у Новом Саду, а да у Сомбору баштине традицију учитељске школе која је основана пре 243 године захваљујући Авраму Мразовићу и продору просветитељских идеја код Срба чиме је покренут процес модернизације ослањајући се на традиционалну духовност која је чинила тај идентитет, а овај факултет и даље наставља ту традицију.