Почетна > У октагону
Остали спортови У октагону

UFC: Повреда зауставила Ракића у борби против Блаховича

Нажалост, српски борац Александар Ракић није успео да стигне до најважније победе досадашње каријере услед повреде колена у трећој рунди
Фото: PrtSc/Instagram/rakic_ufc

До тог момента присуствовали смо борби највише класе – бивши шампион Блахович, и, верујемо, будући шампион, Ракић, пружили су квалитетну борбу, која се нажалост, због изненаде повреде, завршила на начин на који нико то није желео.

Блахович је на тај начин ипак стигао до велике победе која би требало да му обезбеди прилику да врати појас шампиона у своје власништво.

Иако су опрезније ушли у борбу, велики број ниских ножних удараца са обе стране, и покушаји експлозивних ручних комбинација обележили су прву рунду. Ракић је рано посекао Блаховича испод левог ока, док се пољски борац фокусирао на ниске ножне ударце, уз понеку експлозивну ручну комбинацију. Ракић је са друге стране, уз такође велики број ножних удараца константо покушавао да иде напред и врши притисак на бившег шампиона.

У другој рунди најбољи српски борац превео је борбу у партер. Блахович је покушао напад „трианглом“, али се Ракић лако одбранио и остао у горњој позицији. Није Ракић имао проблема да контролише борбу уз константне нападе ударцима и лактовима. Била је то одлична рунда за српског професионалца.

У трећој рунди, нажалост, приликом корака уназад након напада Блаховича, нешто се десило са Ракићевим коленом, и пада на под. Судија је брзо прекинуо борбу, а Блахович је показао велико поштовање и шампионско држање, јер није упутио непотребне ударце у пар секунди у којима су сви покушали да схвате шта се дешава.

Нажалост, повреда је спречила Александра Ракића да води борбу у смеру у којем је кренуо, ка победи над Блаховичем, и прилици за напад на титулу.

Ипак, све је то саставни део спорта, надамо се брзом опоравку српског борца, који ће верујемо ускоро показати да заслужује да влада „UFC“ полутешком категоријом.

 

 

UFC Fight Night: Rakić protiv Blahoviča konačno pred nama

 

Преузмите андроид апликацију.