Почетна > У октагону
Остали спортови У октагону

UFC Fight Night: Ракић против Блаховича коначно пред нама

Дуел у полутешкој категорији који би требало да одреди будућег изазивача за појас „UFC“ шампиона напокон ће се десити у ноћи између суботе и недеље, под сводовима „UFC Apex“ центра.
Фото: PrtSc/Twitter/UFC

Тренутно најуспешнији српски борац има испред себе изазов каријере, прилику да избори напад на титулу шампиона, и то против бившег владара полутешке категорије, Јана Блаховича.

Након нешто дуже паузе напокон се Ракић враћа у октагон. Српски борац са аустријском адресом иза себе има две узастопне победе, против бивших изазивача Тиага Сантоса и Ентонија Смита. Пре тога званично има пораз од Волкана Оздемира, иако је по многима Ракић ту учинио довољно за победу.

Пре борбе са Оздемиром, Александар Ракић победио је страховитим нокаутом Џимија Мануву, а пре тога имао је три узастопне победе под банером највеће светске ММА организације, над Девином Кларком, Џастином Ледетом и Франсимаром Баросом.

На другој страни налазиће се бивши шампион, пољски нокаутер, Јан Блахович. Блахович је свој појас изгубио у борби против актуелног шампиона, легендарног бразилског професионалца Гловера Теиксеире.

Пре тога пољски борац одбранио је титулу против Израела Адесање. Пре тога побеђивао је Доминика Рејеса, Корија Андерсона, Роналда Соузу и Лука Рокхолда.

Сада је на ред дошла борба против српског борца.

Ракић и Блахович предводиће ову манифестацију у Лас Вегасу и са нестрпљењем ишчекујемо исход, јер победник ће највероватније имати прилику за напад на појас шампиона против победника дуела између Гловера Теиксеире и изазивача Јирија Прохаске, који је заказан за „UFC 275“ у јуну.

 

 

UFC 274 – Pobede Oliveire i Čendlera, Esparza nova šampionka

 

Преузмите андроид апликацију.