Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови У октагону

UFC 300: Переира нокаутом одбранио титулу, Жанг Веили и даље на трону, Холовеј освојио „BMF“ појас страховитим нокаутом

Врхунско борилачко вече завршило се у Лас Вегасу, тристоти „UFC“ догађај је иза нас, и уверени смо да ће се о наступима Переире, Жанг и Холовеја још дуго причати.
Фото: PrtSc/X/UFC

У главној борби вечери нокаутом у првој рунди славио је Алекс Переира и тако у великом стилу одбранио свој шампионски појас. Џамал Хил није успео да врати шампионску титулу, а Переира је још једном показао какав је ударач.


Жанг Веили једногласном судијском одлуком, након свих пет рунди, стигла је до нове победе, овог пута против сународњакиње из Кине, Шаонан Јан.
Иако је на крају прве рунде након гушења Шаонан буквално остала без свести, судија је дозволио наставак борбе. У остатку меча у партеру је доминирала првакиња уз велики број удараца из горње позиције, док је Шаонан повремено имала успеха када су ударачке размене на ногама у питању. На крају су судије једногласно доделиле победу актуелној првакињи.


У вероватно најбољој борби вечери, Макс Холовеј је након доминантног и тактички готово савршеног наступа, бруталним нокаутом на самом крају пете рунде стигао до победе над Џастином Гејџијем и окитио се титулом „BMF“ првака прекидом за историју.


Бивши шампион, Чарлс Оливеира, након све три одрађене рунде, поражен је од стране Армана Тсарукијана. Иако је на крају сваке рунде Оливеира био веома близу завршнице и умало је натерао противника на предају, имао је Тсарукијан добрих момената током све три рунде. На крају, подељеном судијском одлуком, до победе је ипак стигао Арман Тсарукијан.


Бо Никал оправдао је статус надолазеће звезде и рутински је стигао до новог тријумфа завршницом у другој рунди против Кодија Брандиџа.


Александар Ракић нажалост је поражен техничким нокаутом у другој рунди од стране бившег шампиона Јирија Прохаске.


Алџемејн Стерлинг рутински је стигао до тријумфа у новој категорији. Његово рвање ипак је било превелики изазов за Калвина Катара.


Џудо звезда, Кајла Херисон, доминантно је савладала бившу шампионку Холи Холм гушењем у другој рунди.


У фантастичној борби Боби Грин победио је ветерана и легенду спорта Џима Милера.

 

 

UFC 300: Aleksandar Rakić poražen u povratničkoj borbi

 

Преузмите андроид апликацију.