Почетна > У октагону
Остали спортови У октагону

UFC 300: Александар Ракић поражен у повратничкој борби

Најбољи српски борац у највећој светској ММА организацији, на велику жалост свих љубитеља ММА спорта у нашој земљи, поражен је техничким нокаутом у другој рунди од стране бившег шампиона Јирија Прохаске
Фото: PrtSc/X/UFC

У одличној борби највише светске класе, у којој је сваки љубитељ борилачких спортова на планети могао да ужива, није се све завршило онако како смо ми у Србији прижељкивали.

Најбољи српски борац, Александар Ракић, након дуге паузе и опоравка од повреде задобијене у борби против још једног бившег шампиона, Јана Блаховича, појавио се жељан борбе и заиста у врхунској форми.

Борбу је српски борац већим делом водио онако како је он желео, технички и тактички дисциплиновано, одличним ниским ножним ударцима оштетио је ноге бившем прваку Јирију Прохаски, и чини нам се био близу да на тај начин и приведе борбу крају, и одлично је погађао у ручним разменама поред свега.

Ипак, у другој рунди чешки борац успео је да „увуче“ Ракића у отворене размене, где је на крају Чех имао више среће и успеха, и успео је ручним комбинацијама да уздрма Ракића и натера судију да прекине борбу након серије удараца у партеру.

Фото: PrtSc/X/UFC

Срећа овог пута није била на страни Александра Ракића, али показао је да може да буде доминантан и против бившег светског шампиона, и верујемо да ће се вратити још јачи.

 

UFC 300 COUNTDOWN: Očekuje nas jubilarni tristoti borilački događaj za istoriju! (VIDEO)

 

Преузмите андроид апликацију.