Почетна > У октагону
Остали спортови У октагону

UFC 275 – Прохаска освојио титулу у великом стилу

„UFC 275“ у Сингапуру премашио је сва очекивања – Прохаска савладао Теиксеиру у великој шампионској борби, Шевченко одбранила појас након правог рата у октагону, Женг импресивно зауставила Јоану Једржејчик
Фото: PrtSc/Twitter/UFCEurope

Каква борилачка ноћ, какав спектакл! „UFC“ као најјача светска ММА организација приредила је још један спектакл за историју.

Гловер Теиксеира и Јири Прохаска пружили су борбу која ће златним словима бити исписана у историји ММА спорта. Ипак, млади чешки борац пред сам крај пете рунде натерао је шампиона на предају и тако постао нови владар полутешке категорије.

Фото: PrtSc/Twitter/UFCEurope

Након шест узастопних победа актуелни шампион Теиксеира је имао велику жељу да одбрани титулу против изазивача из Чешке који је након два импресивна нокаута, над Рејесом и Оздемиром добио прилику да нападне титулу првака.

Историјску борбу пружила су ова два ратника из Бразила и Чешке. Ударачке размене у којима су и један и други имали пуно успеха, одлични сегменти партерне борбе са обе стране, ударци у партеру, и на крају феноменална завршница којом се Прохаска уписао у историју ММА спорта, као први „UFC“ шампион из Чешке.

Гледали смо борбу која је подсећала на филмове из „Роки“ франшизе – оба борца успела су да уздрмају један другог у више наврата, уз покушаје завршница у партеру, посекотине и повреде на обе стране, и фанатичну решеност како шампиона, тако и изазивача, да као победници изађу из октагона.

Славио је млађи борац, а ускоро ћемо сазнати који ће бити нови изазов за Јирија Прохаску – да ли ће Гловер Теиксеира, који је водио на судијским бодовним листама пре него што је изгубио гушењем, добити прилику за реванш, или ће Дејна Вајт другом изазивачу понудити шампионску борбу.


Друга најважнија борба „UFC 275“ спектакла, шампионска борба између првакиње Валентине Шевченко и Таиле Сантос из Бразила пружила је много неизвеснију борбу него што су многи очекивали.

Подељеном одлуком је Валентина одбранила појас, иако многи сматрају да је бразилска ратница заслужила да понесе титулу најбоље. Видећемо да ли је и након ове борбе реванш реална опција како би се отклониле сумње, или ће Таила Сантос поново морати да заслужи прилику за напад на шампионски појас.


Бивша шанпионка из Кине, Вејли Женг на импресиван начин славила је у реваншу против Јоане Једржејчик – феноменалан ударац руком из окрета био је довољан да Женг нокаутира Јоану, и стигне до веома важне победе. Јоана Једржејчик симболично је положила своје рукавице на под октагона најавивши повлачење из спорта.

 

 

UFC 275 Countdown – Dve borbe za pojas šampiona (VIDEO)

 

Преузмите андроид апликацију.