Почетна > У октагону
Остали спортови У октагону

UFC 275 Countdown – Две борбе за појас шампиона (ВИДЕО)

Велика „UFC“ манифестација одржава се у Сингапуру током викенда. Главна борба вечери биће меч за титулу шампиона полутешке категорије
Фото: PrtSc/Twitter/UFC

Искусни бразилски борац и актуелни „UFC“ шампион полутешке категорије, Гловер Теиксеира, враћа се у легендарни октагон како би одбранио свој шампионски појас. Теиксеира је до највећег успеха и титуле најбољег стигао победивши бившег шампиона, Јана Блаховича, завршницом у другој рунди.

Изазивач је атрактивни чешки борац, бивши „Rizin“ шампион, који са великим амбицијама улази у најважнију борбу каријере, Јири Прохаска. Прилику за напад на титулу Јири је експресно заслужио одличним наступима у „UFC“ борилишту. Наиме, Јири је импресивно нокаутирао Волкана Оздемира, а након тога и Доминика Рејеса, феноменалним ударцем лактом из окрета.

Ова борба је првобитно била заказана за „UFC 274“, али је накнадно померена као шампионски дуел који ће предводити догађај који је пред нама.

Друга главна борба, „Co-Main Event“ биће још једна борба за појас шампиона – нова одбрана титуле за Валентину Шевченко, седма по реду, против Таиле Сантос. Видећемо шта боркиња из Бразила може да понуди власници појаса шампиона која у овом моменту делује непобедиво.

Још један дуел између припадница лепшег пола резервисан је за „UFC 275“ приредбу у Сингапуру. Реванш између две шампионке Вејли Женг и Јоане Једржејчик додатно ће увеличати борилачки спектакл пред нама. Ове две ратнице одрадиле су вероватно борбу године у 2020. на „UFC 248“ када је подељеном одлуком славила Женг. Овог пута борба није заказана на пет рунди будући да шампионски појас није у игри, али свеједно очекујемо још један дуел за памћење.

„UFC“ продукција још једном је објавила феноменалну најаву за свој надолазећи спектакл:

 

 

UFC FN: Polovičan uspeh srpskih boraca

 

Преузмите андроид апликацију.