Почетна > У октагону
Остали спортови У октагону

UFC 274 – Врхунски спектакл у најави (ВИДЕО)

Овог викенда пред нама је један од најишчекиванијих „UFC“ догађаја ове године, шампионске борбе уз феноменалан остатак приредбе
Фото: PrtSc/Twitter/UFCEurope

„UFC 273“ у којем смо недавно имали прилику да уживамо био је одличан увод у оно што нас очекује на „UFC 274“ манифестацији у Финиксу.

 

Главна борба вечери пружиће нам шампионски окршај између владара лаке категорије, Чарлса Оливеире, и изазивача Џастина Гејџија.

Актуелни шампион из Бразила, Оливеира, по други пут ће бранити свој пампионски појас, док ће амерички професионалац, Гејџи, по други пут покушати да се домогне титуле најбољег (први пут није успео, лако га је савладао бивши непоражени првак Хабиб Нурмагомедов).

До појаса шампиона Чарлс Оливеира стигао је пришле године техничким нокаутом над Мајклом Чендлером. Појас је након тога одбранио завршницом у трећој рунди против Дастина Поиријеа. Десет узастопних победа иза себе има владар лаке категорије.

Фото: SBC (Српски борац Стефан Секулић и шампион Чарлс Оливеира)

Изазивач, Гејџи, добио је крајем 2020. прилику да нападне титулу, али није имао шта да тражи против тада актуелног шампиона, Хабиба Нурмагомедова. Нурмагомедов је славио завршницом у другој рунди.

Ипак, вероватно најбоља борба прошле године пружила је Гејџију прилику да поново постане изазивач. У бескомпромисном мечу Џастин је победио Мајкла Чендлера једногласном судијском одлуком.

Фото: SBC (Никола Рупић и изазивач Џастин Гејџи)

Још једна шампионска борба подићи ће реноме ове манифестације – шампионка Роуз Намајунас браниће свој појас против Карле Еспарзе.
Занимљива је чињеница да су ове две ратнице имале прилику да се сусретну у борилишту 2014. године. Завршницом у трећој рунди Еспарза је славила у њиховом првом међусобном дуелу. Бивша шампионка има иза себе импресиван победнички низ од пет узастопних тријумфа и чека је нови напад на титулу најбоље на свету.

Иако се данас ради о две потпуно другачије боркиње, много боље у сваком смислу од оних које смо гледали у првом сусрету давне 2014. године, очекује нас веома замимљив и неизвестан реванш.


Очекује нас и прави ватромет у борби између бившег „Bellator“ првака и бившег изазивача за „UFC“ појас шампиона, Мајкла Чендлера, и увек атрактивног Тонија Фергусона.

Занимљиво је да Чендлер има иза себе два узастопна пораза, док Фергусон има чак три. Чендлер је изгубио од Чарлса Оливеире у борби за појас шампиона, а након тога у „правом рату“ у октагону и од Џастина Гејџија. Занимљиво је да је и Тони Фергусон има поразе од истих противника, уз додатак пораза од Бенела Дариуша.

Фото: SBC (Никола Рупић и Мајкл Чендлер)

Оба борца више од свега желе да остваре победу којом би прекинули губитнички низ и вратили се у сам врх категорије и евентуалну нову прилику за напад на титулу првака.


Очекују нас и легендарни наступи бившег „UFC“ и „Pride FC“ шампиона Морисија „Шогуна“ Руе и Овинса Сент Пруа, у којој ће легендарни Руа покушати да се реваншира Сент Пруу за тежак пораз нокаутом из 2014. године.

Такође ћемо имати прилику да испратимо дуел два ветерана и легенди ММА спорта, Доналда Серонија и Џоа Лазона.


Погледајте фантастичну најаву коју је „UFC“ припремио за ову величанствену манифестацију у којој ћемо ускоро уживати:

 

 

Delija stigao do nove pobede nokautom

 

Преузмите андроид апликацију.