Почетна > У октагону
Остали спортови У октагону

Делија стигао до нове победе нокаутом

Хрватски борац, Анте Делија, отворио је синоћ нову „PFL“ сезону импресивним нокаутом и стигао до двадесетог профи тријумфа
Фото: PrtSc/Twitter/PFLMMA

Делија је на импресиван начин стигао до победе нокаутом у другој рунди борбе против Матеуса Шефела.

Америчка „PFL“ организација на својим турнирима има специфичан систем бодовања, који највише награђује победу прекидом, односно пре истека предвиђеног броја рунди. Прекидом у првој рунди борац се награђује са 6 бодова, прекидом у другој рунди 5, а прекидом у трећој рунди награда је 4 бода. Тријумф одлуком судија доноси 3 бода.
Чињеница је да овакав бодовни систем представља мотивацију за борце да траже што бржи и што атрактивнији прекид, и самим тим „PFL“ за циљ има што атрактивније мечеве.

Делија је и прошле године имао одличну сезону у „PFL“ борилишту, где на крају није успео да буде бољи од освајача турнира Бруна Капелозе. Ове године покушаће да стигне до титуле најбољег, и сезона није могла почети боље за професионалца из Хрватске.

Опрезно и стрпљиво ушао је Делија у борбу против Шефера, иако је већ у првој рунди успео да уздрма противника из Бразила и био близу тога да заврши борбу.

Ипак, до тријумфа импресивним нокаутим Делија стиже у другој рунди, кад одличним десним директом шаље бразилског борца на под и завршава борбу у великом стилу.

Делијин прошлогодишњи ривал и освајач „PFL“ турнира за 2021. годину, Бруно Капелоза, славио је нокаутом у првој рунди, и одлочно је отворио нову сезону.

 

 

Ribeiro Martins poražen u šampionskoj borbi

 

Преузмите андроид апликацију.