Почетна > У октагону
Остали спортови У октагону

Рибеиро Мартинс поражен у шампионској борби

Актуелни „SBC“ шампион, Верлесон Рибеиро Мартинс, имао је прилику прошлог викенда за напад на појас шампиона у престижној „KSW“ организацији. Иако није успео да се домогне престижне титуле пружио је борбу за памћење која је званично проглашена за борбу вечери „KSW“ спектакла.
Фото: PrtSc/Twitter/KSW_MMA

Верлесон Рибеиро Мартинс, искусни бразилски борац публици у Србији познат углавном по бројним наступима на најбољој домаћој и регионалној ММА позорници, „Serbian Battle Championship“, где је тренутни владар бантам категорије и власник шампионског појаса српске организације, имао је прилику да се домогне нове шампионске титуле, овог пута пољске „KSW“ организације.

Фото: PrtSc/Instagram/sbcrevenge

Рибеиро, члан чувене ММА академије „Nova Uniao“ која је изнедрила светске шампионе попут Хозеа Алда и Ренана Бараоа, добио је нову шансу да истакне своје име на европској и светској ММА сцени, иако је борбу прихватио свега десетак дана пре одржавања манифестације.

Бразилски професионалац испред себе је имао велики испит, шампиона који је све учинио да одбрани своју титулу, Себастијан Пшибиш (Sebastian Przybysz).
Пољски борац успео је на крају да стигне до десете победе у каријери, и задржи појас првака у свом власништву.

Ипак, гледали смо врхунски меч у бантам категорији који је предводио шездесет и девету „KSW“ манифестацију у Варшави. Верлесон Рибеиро Мартинс успео је у неколико наврата да уздрма шампиона и евентуелно буде у прилици да стигне до највеће досадашње победе, али шампион је дао све од себе како се то не би десило. И заиста, гледали смо неизвесну борбу у којој ниједан борац није одступао. Пшибиш је ипак потврдио због чега је владар „KSW“ бантам категорије, и завршницом гушењем у петој рунди стигао је до одбране титуле првака.

Верлесон Мартинс потврдио је да је достојан противник шампиону и да има квалитет да победи најбоље борце у Европи. Надамо се да ћемо ускоро поново имати прилику да гледамо наступ талентованог бразилског професионалца.

Погледајте најбоље потезе са „KSW 69“ манифестације:

 

KSW 69: Verleson Ribeiro u pohodu na novu titulu

 

Преузмите андроид апликацију.