Почетна > Србија
Србија

УЕФА упозорила српске навијаче да могу да уносе само званичне заставе Србије и ФСС

Фудбалски савез Србије (ФСС) саопштио је данас навијачима наше репрезентације да је добио од Европске фудбалске уније (УЕФА) упутства да ће на вечерашњој утакмици између „орлова“ и Енглеске у Гелзенкирхену бити дозвољено уношење искључиво званичних застава Републике Србије и ФСС и да други банери, заставе или трансперенти неће моћи да се унесу на стадион.
Фото: uefa.com

„Фудбалски савез Србије обавештава све наше навијаче да ће на вечерашњој утакмици између Србије и Енглеске у Гелзенкирхену искључиво бити дозвољено уношење званичних застава Републике Србије и Фудбалског савеза Србије. Други банери, заставе или трансперенти неће моћи да се унесу на стадион“, стоји у саопштењу на сајту ФСС.

Одлука УЕФА је дошла само дан пошто су навијачи Албаније на утакмици против Италије масовно носили заставе такозване Велике Албаније, заставе терористичке тзв. ОВК и долазили на утакмицу у униформама те терористичке организације.

Ниједна спорна застава није одузета Албанцима, нити је било ко удаљен са утакмице због тога.

На сајту ФСС је објављено и упутство за све навијаче Србије који долазе на утакмицу, где да дођу уколико желе организовано на стадион, као и молба да сви дођу раније, пошто се капије стадиона у Гелзенкирхену отварају већ у 18 часова.

Petković: Potezanje dugih cevi i upotreba suzavca protiv dece Kurtijeva poruka mira

Преузмите андроид апликацију.