Почетна > Србија
Србија

Петковић: Потезање дугих цеви и употреба сузавца против деце Куртијева порука мира

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да је „иживљавање Куртијевих специјалаца над српском омладином“ у Лепосавићу још једна потврда да операције Приштине на северу Косова и Метохије немају за циљ успостављање реда и мира или владавине закона, већ да је циљ само један – терор без уздржавања и граница, како би се Срби приморали да напусте своја огњишта.
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

„Ничим изазвано насиље специјалне полиције над српском омладином је застрашујући симптом идеолошке острашћености и шовинистичке природе режима у Приштини, и илустрација саме суштине Куртијеве политике мржње и насиља“, рекао је Петковић поводом привођења двојице српских малолетника у Лепосавићу уз употребу силе и сузавца.

Према речима Петковића, овај страшни догађај у Лепосавићу није инцидент, већ предоминантна политика и није прекомерна употреба силе, већ свакодневна матрица полицијског поступања на северу Косова и Метохије.

Петковић је истакао да је потезање дугих цеви и употреба сузавца против деце Куртијева порука мира и демократије, или је тако очигледно читају они који за овакво поступање Приштину желе да награде чланством у међународним организацијама, саопштила је Канцеларија за КиМ.

„Крајње је врема да се погледа истини у очи и призна да је свака подршка Куртијевим шовинистичким акцијама саучесништво у стварању тамног вилајета у срцу Европе, где је свака логика поништена и свака позитивна вредност прерасла у сопствену супротност“, указао је Петковић.

Додао је да Београд још једном најозбиљније и са великом забринутошћу апелује на одговорне чиниоце у међународној заједници да спрече Куртија у кампањи мржње и насиља против српског народа на Косову и Метохији, јер без тога су стабилност и мир у региону западног Балкана на ивици провалије.

Đurić: Borba protiv organizovanog kriminala jedan od prioriteta politike SRB i Vučića

Преузмите андроид апликацију.