Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

У уторак гласање о избацивању руских клубова из Евролиге и Еврокупа

Четири руска клуба који се такмиче под окриљем ЕКА (Евролига и Еврокуп) у уторак би требало званично да буду избачени из два такмичења до краја сезоне, а остало је да клубови деоничари потврде одлуку.
евролига
Фото: Градске инфо

Време за руске кошаркашке клубове у два најјача европска такмичења је истекло, а у уторак би требало да се озваничи одлука да ће бити суспендовани из Евролиге и Еврокупа до краја сезоне.

Руски тимови привремено су суспендовани из два такмичења до 21. марта, а пошто је рок истекао, а ситуација у Украјини није се променила – ЦСКА, Уникс, Зенит и Локомотива неће играти до краја сезоне у еврокуповима.

Прве три екипе наступале су у Евролиги и то са запаженим резултатима (све три биле међу најбољих осам), док је Локомотива била у Групи А Еврокупа заједно са београдским Партизаном.

Одлука је донета, али није озваничена пошто је за тако нешто потребно гласање 13 деоничара ЕКА (European club association), а телефонски састанак заказан је за уторак.

За сада, одлука ће се односити само за период до краја сезоне, док ће о наредној деоничари разговарати током лета.

Најкомпликованија је ситуација са московским ЦСКА, који је један од деоничара ЕКА, па је мала вероватноћа да ће бити избачен из организације. Ипак, дуготрајна суспензија је једна од могућих солуција.

Rekord sezone Pokuševskog (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.