Почетна > Србија
Србија

У току основна обука војника на служењу војног рока

У центрима за обуку Војске Србије у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу, у току је реализација основне обуке војника који су служење војног рока започели почетком септембра, саопштило је данас Министарство одбране.
Фото: Танјуг/Министарство одбране и војска Србије

Ова фаза оспособљавања траје месец и по и идентична је за војнике свих специјалности.

За то време, војници се обуче за употребу личног наоружања и војне опреме, правилно извођење основних тактичких радњи у нападу и одбрани и обављање дужности органа унутрашње службе.

Посебна пажња се придаје практичном увежбавању стројевих и индивидуалних тактичких радњи и поступака на бојишту и реализацији програмских гађања, како би млади војници стекли основна војничка знања и вештине и адекватно се припремили за обуку за употребу борбених средстава и војне опреме свог рода, односно службе.

Фото: Танјуг/Министарство одбране и војска Србије

На крају ове фазе оспособљавања, војнике очекује провера обучености за извршавање основних индивидуалних задатака, након чега следи премештај у центре за специјалистичку обуку.

Иако су тек неколико недеља у војсци, војници показују високу мотивацију и посвећеност на обуци и у реализацији свих других задатака.
Многи од њих су већ изразили жељу да постану професионални војници Војске Србије, за шта могу конкурисати још у току служења војног рока, наведено је у саопштењу.

Dodik: Amanpur očigledno drži mržnja prema Srbima

Преузмите андроид апликацију.